Περιγραφή
Η καρύδα βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγγανίου. Η έλλειψη μαγγανίου στον οργανισμό μας, μπορεί να συμβάλει στη δυσανεξία στη γλυκόζη.
Βοηθά επίσης στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Περιέχει χαλκό και βιταμίνη C, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ελαστικότητα του δέρματος μας.
Συμβάλλει στη διατήρηση υγιών και δυνατών οστών καθώς είναι πλούσια σε φώσφορο, που μαζί με το ασβέστιο δημιουργούν γερά οστά. Στην πραγματικότητα, εφοδιάζει τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα φωσφορικά άλατα, για τη σωστή πυκνότητα των οστών, και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας. Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να αποτελέσει πηγή αναιμίας.
Βοηθά στη χαλάρωση των μυών και των νεύρων. Η καρύδα είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, απαραίτητη για την ανακούφιση του πόνου των μυών, καθώς και για τη μείωση της υπερευαισθησίας του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Βοηθά στη διατήρηση του βάρους. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι απαραίτητο συστατικό διατροφής για όσους θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους στα επίπεδα που επιθυμούν. Το κορεσμένο λίπος που περιέχεται στο γάλα καρύδας αποτελείται βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίζεται αμέσως και να μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια.
Βοηθά στη μείωση των φλεγμονών των αρθρώσεων. Η καρύδα και το γάλα αυτής, περιέχουν σελήνιο, που είναι ένα καλό αντιοξειδωτικό. Ελέγχει τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών στο σώμα, και έτσι βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
Συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.Τα υψηλά επίπεδα καλίου που περιέχει, έχουν εξαιρετική ευεργετική επίδραση στην υψηλή αρτηριακή πίεση.